Australië – Travel report – Reisverslag – februari 2020

Dagverslag 14-02-2020

Vrijdag 14 februari

– 17:30 – Verzamelen op Schiphol, vertrekhal 2
– 20:25 – Vlucht naar Abu Dhabi International

Zaterdag 15 februari:

– 05:55 – Aankomst in Abu Dhabi International
– 09:50 – Vertrek naar Sydney

Bob ging de groep een dag vooruit, voorbereidende werkzaamheden en afspraak met vertegenwoordigster van de Corwin groep in Sydney.

Zaterdagochtend, Sydney ligt er prachtig bij en van ‘bush fire smoke’ is geen sprake meer.

Dagverslag door Annelein en Mark.

Met enige jaloezie werd naar ons gekeken omdat wij de eer hebben van het eerste dagverslag. Was dat nou omdat deze dag kort was, of omdat we ons er vanaf konden maken met een saai, iedereen kwam door de controle en de vlucht was geweldig.

Maar ga er maar aan staan, alle verhalen die je op zo een eerste dag hoort, of het nu het koffers wisselen is met je vrouw die net terugkomt uit Suriname, het afscheid nemen van partners en kinderen of het je mond niet kunnen houden in een stiltecoupé betreft, wat ga je nu wel, en wat vooral niet in dit bericht melden.

Misschien was het met ons allen boarden wel de grootste uitdaging vandaag, we kregen 600 euro per persoon en een hotelovernachting aangeboden als we in plaats van vrijdag op zaterdag zouden vertrekken….

Een enkeling heeft nog geprobeerd om dan de volgende dag businessclass te vliegen, maar dat was dan weer net iets te gortig. Feit was wel dat er 6 meer mensen een ticket hadden dan dat er plekken aan boord waren. Maar gelukkig zijn wij allemaal onder de bezielende leiding van Gert in Abu Dhabi aanbeland. Waar we nu in een paar relax stoelen ons eerste verslag mogen schrijven met uitzicht op de zonsopkomst.

En ja, wellicht ten overvloede, maar iedereen kwam met meer of minder onderzoek door de douane, is ingecheckt en zowel in Nederland als Abu Dhabi is onze bagage correct bevonden. We hebben de vlucht van 6,5 uur achter de rug. Nu nog eentje van ruim 13 uur te gaan. Maar daarover zullen morgen vast de volgende schrijvers een inspirerend verhaal met jullie delen.

Voor nu hopen wij in ieder geval op een paar uur slaap, en wij zullen de laatste dag weer van ons laten horen.

Dagverslag 15-02-2020

Zaterdag 15  februari – verslag door René en Marion

De tweede dag van de reis begon in Abu Dhabi, waar we de zon zagen opkomen
Het is zaterdag 15 februari.

Deze stop van 4 uur was prima te doen. Op het vliegveld is namelijk genoeg te zien en te beleven. Alles blinkt en glimt. Zelfs de toiletten werden na ieder gebruik schoongemaakt. Na een heerlijke cappuccino en een croissantje liepen we naar de gate, maar niet voordat er wat water werd ingeslagen. Lekker voor in het vliegtuig. De douanebeambte dacht er anders over en zo kwam het dat een aantal van ons met een lege fles, maar een volle blaas het vliegtuig instapten.

De rest van de dag was enerzijds voorspelbaar, het zou een lange vlucht worden, anderzijds was deze heel bijzonder. Omdat we meerdere tijdzones passeerden was het binnen 7 uren al weer donker en vlogen over gebieden waar het inmiddels al 16 februari was geworden.

Dagverslag 16-02-2020

Zondag 16 februari – verslag door René en Marion

 • 06:30 – Aankomst in Sydney
 • 07:30 – Per bus naar Veriu apartments – 84-86 Parramatta Rd, Camperdown, drop of luggage
 • Free day in Sydney – boodschappen ontbijt voor 5 ochtenden
 • 17:00 – Doorloop van het programma
 • 18:00 – Dinner met Therese en Pam

Zo landden wij op 16 februari, keurig op schema om iets voor half 7 in Sydney. In het vliegtuig zagen we de zon al opkomen. Bob en Gert haalden ons op van het vliegveld en brachten ons naar de fantastische appartementen.

Nadat we onze bagage hadden opgepikt kwamen we allemaal keurig door de douane en niet alleen de zon wachtte ons op, ook Bob was er om ons te ontvangen. Bob en Gert haalden de busjes op waardoor wij in de zon even konden genieten van een plakje banana bread en een lekker kopje koffie.

Aankomst bij de Veriu appartementen. We konden daar onze koffers kwijt en de rest van de dag van voor onszelf en in allerlei verschillende groepjes gingen we op pad.

Zo is er een park ontdekt waar een festival was. Andere collega’s hebben Darling Harbor gevonden en zijn met de ferry bij Circular Quay  geweest waardoor ze vanaf het water het prachtige Opera House en de Harbour Bridge hebben gezien. Anderen hebben Sydney van boven bekeken.

Na een briefing ging de groep eten energiegebruik naar bed, morgen begint t echte werk!

Therese Corben, onze coordinator in Sydney, maakt kennis met de groep.

To good friends meeting again and ‘Cheers’ to a good week in Sydney.

Dagverslag 17-02-2020

Maandag 17 februari – verslag door Martijn en Mieke.

 • 08:30 – Vertrek naar Bellevue Hill Public School 
 • 09:30 – 11:30 – Orientation to Australian Education System by two Highschool principals
 • Afternoon – Explore Sydney Harbour Foreshore (Circular Quay)
 • Dinner individually
 • 19:00 Opera – Don Giovanni

Good morning Sydney with ‘Bacon and Eggs” from Gert

Na een sportieve start door een aantal van ons en een rustige start van de rest, begon om 9.00 de nieuwe studiedag. Met de busjes zijn we op weg gegaan naar de eerste school van deze studiereis: Bellevue Hill Public School.

“How to get in?”

Welkom door principal Sue en haar ‘Student Leadership’-team.

We hebben eerst een rondleiding gehad door deze basisschool waarbij leerlingen les krijgen in open lesruimtes. De ‘lokalen’ hebben verschillende zit/doe opties, naar behoefte van de leerling. Er kan in groepjes gewerkt worden, maar ook zelf in een hoekje rustig gewerkt.

Het nieuwe gebouw is het paradepaardje van de NSW department of education. En terecht. De ruimtes doen ruim aan (zo groot al 4 klaslokalen) en geven een rustige indruk. Ook de leerlingen raakten niet van slag toen een grote groep Nederlanders opeens hun lokaal binnen stapte. Lekker zitten op de grond volgende ze hun les gewoon verder. Ook de Australische collega’s lieten zich niet van het veld slaan en bleven de lessen lezen, kunst en rekenen geven met 24 Nederlandse docenten die even kwamen kijken.

De school bestaat uit 5 etages, waar op elke etage met een kleur de plaats in de wereld werd aangegeven. Beneden in de kelder, waar de bibliotheek zich bevond was het rood, de kleur van de Aboriginals omdat bij hen de oorsprong ligt, dan blauw voor de zee, groen voor het oerwoud en grijs voor de bergen.

Na de rondleiding was het tijd voor 2 presentaties. De eerste door de rector van Bellevue hill en vervolgens door 2 heren; Paul Owen en Craig Smith van het departement van het onderwijs van NSW.
Beide presentaties gaven weer wat er nodig is (geweest) om een school in een nieuwe onderwijs richting te sturen. Bij Bellevue Hill is dit proces zo goed als afgerond, al werd goed duidelijk gemaakt dat je zeker in dit soort onderwijs nooit uitgeleerd was.

De heren van het departement van het onderwijs gaven aan waar bij hen in de afgelopen jaren de nadruk heeft gelegen om scholen de mogelijkheid te geven om deze transities te maken en wat daarbij kwam kijken.

Na de presentaties was er een lunch, uitgebreid en lekker, waarna we in de thema groepen bij elkaar zijn gaan zitten om door te nemen wat er van ons thema op deze dag naar voren was gekomen. Hoewel we allemaal wel gekeken hadden, as het toch wel weer even fijn om dit gecentreerd te doen, zodat we vanaf de volgende bezoeken wat meer met onze ‘themablik’ op bezoek kunnen gaan en wat gerichter naar voorbeelden kunnen kijken.

De middag van voor iedereen vrij. Hier is op verschillende manieren gebruik van gemaakt. Van een ritje met de boot en een wandeling door de Botanische tuinen, tot fietsen met de hotelfiets door Sydney.

In de avond is een select gezelschap naar de opera gegaan om daar naar Don Giovanni te kijken.

Dagverslag 18-02-2020

Dinsdag 18 februari:

Dagverslag 19-02-2020

Woensdag 19 februari:

Dagverslag 20-02-2020

Donderdag 20 februari:

Dagverslag 21-02-2020

Vrijdag 21 februari:

 • 09:00 – An extraordinary beautiful day in the Blue Mountains accompanied by Ms. Jenny Walker.
Dagverslag 22-02-2020

Zaterdag 22 februari:

 • 08:30 – Uitchecken en bus naar Sydney airport
 • 11:30 –  Flight TT239 naar Melbourne
 • 15:30 – Met taxi naar ShortStay apartments, 618 Lonsdale Street
 • 18:00 – dinner
Dagverslag 23-02-2020

Zondag 23 februari:

Dagverslag 24-02-2020

Maandag 24 februari:

 • 08:30 – Bus departs
 • 09:30 – 11:30 – Visit to the  Bastow Institute of Educational Leadership– 603-615 Queensberry Street – North Melbourne, Victoria 3051 Australia
 • 13:00 – 16:00 – Reflection session
 • 18:00 – Dinner
Dagverslag 25-02-2020

Dinsdag 25 februari:

Dagverslag 26-02-2020

Woensdag 26 februari:

Dagverslag 27-02-2020

Donderdag 27 februari:

 • 09:30 – 11:30 – Tentative Workshop with John Hattie at Melbourne University
 • 18:30  – Farewell  group dinner
Dagverslag 28-02-2020

Vrijdag 28 februari:

 • 18:30 – Taxi’s to Airport
 • 22:30 –  Flight to Abu Dhabi International
Dagverslag 29-02-2020

Zaterdag 29 februari:

 • 09:00– 13:25 – Flight to Amsterdam
Galerij
Nog geen galerij beschikbaar

Reacties

Nog geen reacties


Reageer


Naam Email