Expeditie Suriname (5) Reisverslag – 22 mei 2009

Na een lekker ontbijt met gebakken eitjes gaan we eerst langs de Lionsschool om de schilderspullen op te halen.
De leerlingen keken eerst wat verbaasd naar de donkerrode schommels, maar al gauw werd er van harte geschommeld. Probeer dan maar eens uit te leggen dat het schilderwerk nog niet klaar is.
Juan, de hardloper van de school stond ons op te wachten met al zijn medailles… een grijns van oor tot oor.
top
Eenmaal aangekomen op de George Asin MULO gauw aan de slag met de grijze lakverf.
Nog maar amper begonnen kwam de opnameploeg van het jeugdjournaal op bezoek.We zijn vanavond om 7 uur op het jeugdjournaal.
top
top
Naast het schilderen van de speelmaterialen, steunt team 5 ook de bouw en inrichting van het computerlokaal van de nieuwe Lionsschool. Het lokaal wordt beveiligd en van diefijzer voorzien. Ook brengen we schuiframen aan en zorgen we voor een spilt unit airconditioning. Het zijn de team 5 leden die het contract met de aannemer tekenen; over een week moet de inrichting al klaar zijn. Pas als de school open is installeren we de airco. Als dat klaar is komen de 5 MacBooks die door Apple Nederland gesponsord worden.
En bij een bouwopdracht hoort een aanbetaling!!
top
Vanmiddag laten we het werk achter ons; het is over de 30C en te warm om te schilderen.De Suriname rivier zal ons vanmiddag verkoeling brengen; we gaan aan boord van een ranke rivierboot.
top
top
En plat op de buik en heel goed speuren naar de dolfijnen…. turen.. turen en turen.
En dan, na en minuut of 20 zien we ineens de drie puntige rugvinnen opduiken….
We zien zeker 20 dolfijnen die nieuwsgierig steeds dichterbij komen; wat een prachtige dieren!
top
We maken een stop bj een houten pier die toegang geeft tot de voormalige plantage Rust & Werk. Er is goed te zien hoe er met de Nederlandse kennis van waterbeheersing een heel systeem van kanalen en sluizen is aangelegd. Dat was nodig om suikerriet te verbouwen.Een overblijfsel van een slavenhuis, nou ja huis, laat ons zien dat we niet op alle aspecten uit onze geschiedenis trots hoeven te zijn…. inrdukwekkend. Wij waren vandaag moe na 3 uur schilderen in de zon. De slaven werkten een veelvoud aan uren. Ergens vang ik op: “Ja dat was vroeger… nu doen we dat niet meer”. Laat onze expeditie Corlaer een voorbeeld zijn hoe je met samenwerken verder kan komen!
top
Langs het smalle zandpad liggen de garnalen van de visser te drogen in de brandende zon.Enig idee hoe het hier ruikt??
Onder de indruk en heel warm gaan we weer op de boot.. Terug naar de steiger en dan.. ZWEMMEN!!
top

Reacties

Nog geen reacties


Reageer


Reacties op deze pagina zijn niet meer mogelijk.