Expeditie Suriname (5) Reisverslag – 25 mei 2009

DagverslagWe zijn om kwart over 6 aan het ontbijt gegaan en zijn opgehaald om kwart voor 7 door onze vaste chauffeur Reeza. We zijn met 10 leden van onze expeditiegroep naar de George Asin School gegaan en de overige 5 zijn doorgereden naar de Lionsschool. Wij waren vroeg klaar op de George Asin school en zijn dus daarom snel doorgegaan naar de Lionsschool om de 5 mensen die daar bezig waren te helpen. Het bleek nog een flinke klus te zijn maar met zijn allen hebben we het ook daar afgerond. Toen we klaar waren met het opruimen hebben we het geld aan de aannemer overhandigd om airco’s en aanpassingen te maken aan de computerruimte. Toen we dit hadden gedaan zijn we naar het hotel gereden en hebben ons opgefrist om daarna zo snel mogelijk door te gaan naar het zo verlangde shoppen. We zijn naar de stad toe gereden en zijn daar opgesplitst om lekker uit ons dak te gaan in de vele winkels. Na afloop van de afgesproken tijd verzamelde iedereen op het afgesproken punt en zijn op ons gemak naar huis toe gelopen. Toen zijn we naar een leuk restaurant gegaan dat prachtig aan de Suriname rivier lag. Na dit alles hebben we een korte bespreking gehad en zijn naar onze kamers gegaan.
Van Bob:Vandaag moest het gebeuren; zowel op de Geoge Asin MULO als op de Lionschool gingen we aflakken. Omdat we ’s middags ook nog wilden shoppen, besloten we gisteravond om vanmorgen vroeg te beginnen. Dus de wekker om 6 uur, onbijten om 06:30 en om 7 uur op pad. Er bleven 10 expeditieleden op  de MULO achter, vijf gingen door naar de Lionsschool om vast aan de klimrekken te beginnen.
Voordat de vlaggenparade om 07:35 begon, stonden alle verfblikken al kaar!
top
Na 3 uur flink doorwerken was de klus geklaard; er was geen rood stukje van de menie meer te zien, alles was grijs, inclusief onze handen! Ondertussen gingen de lessen en de mondelinge examens gewoon door.Best fijn om die sommen nu niet te hoeven maken 🙂
top
We hebben de zaak netjes achterlaten; de tafels poetsen en de verfdruppels verwijderen!
Ondertussen waren de leerlingen in overleg met de schoolleiding over het afscheid van morgen.Tussen 07:30 en 09:00 uur vieren we dinsdagmorgen dat dit deel van de expeditie op de MULO geslaagd is.
Tijd om naar de Lionsschool te vertrekken; ook daar hadden de expeditieleden niet stil gezeten. Het klimrek zag er al flitsend uit. Voor de schommel waren er vier ontwerpen voor de kleurverdeling gemaakt. Aan de hand van het uitgekozen model, de kleuren van de Surinaamse vlag, ging de 2e groep aan de slag.
top
top
top
De schommels zijn voorzien van zowel de Nederlandse als de Surinaamse vlag.
Ook het klimrek werd van nieuwe houten sporten voorzien.
top
Naast het opknappen van de speeltoestellen, steunt team 5 ook de inrichting van het nieuwe computerlokaal van de Lionsschool. Er is een aannemer ingeschakeld voor de anti-inbraakmaatregelen en een nieuwe split-unit airco.
top
Daniel overhandigt het 20% deel aan het schoolhoofd Mw. IJzer, zodat ze het laatste deel kan betalen als de werkzaamheden zijn uitgevoerd en opgeleverd. Nicole doet de aanbetaling aan de aannemer, die inmiddels al begonnen is met de werkzaamheden.
STOP… genoeg gewerkt… tijd om te shoppen in het centrum van Paramaribo!!
We sloten de dag af met een heerlijke Surinaamse hapjes aan de Suriname rivier!
top

Reacties

Nog geen reacties


Reageer


Reacties op deze pagina zijn niet meer mogelijk.